Ujian Main Star Wars MMO RPG Jedi Guardian

Jika saya bermain MMO Star Wars seperti Star Wars: The Old Republic, maka ia akan menjadi semua tentang lightsabers. Sememangnya, apabila menyertai Grasp Oteg AKA Yoda untuk melawan pasukan Imperial, saya memilih kelas Jedi Guardian, satu-satunya kelas yang dipamerkan yang berada dalam jarak dekat dan peribadi dengan lelaki berbahaya itu. Saya bukan fanatik MMO – yang terakhir benar-benar menarik minat saya ialah World of Warcraft – jadi maafkan saya jika saya tidak tahu semua lingo sekarang atau gunakan WoW sebagai titik rujukan Pasporbet.

The Jedi Guardian mengkhususkan diri dalam hanya beberapa bidang yang sama sekali berbeza: pengurusan orang ramai dengan kejutan dan tolakan angkasa, penguncian orang tertentu, serangan jarak dekat pertempuran dan ejekan atau tarikan sekali-sekala. Dia adalah sejenis campuran antara Warrior dan Mage, dalam kedudukan untuk menyalurkan Focus untuk memberikan banyak serangan secara individu atau untuk membantu kumpulan. Dalam hampir setiap kes, saya mula-mula berlari untuk menggodam/menetak lelaki yang busuk, melapis tindanan pengurangan perisai (uh, pengurusan tindanan) dan kemudian cuba menguncinya dengan Stasis Pemacu atau serangan mengejut.

Semasa acara Flashpoint kami, terdapat banyak kejadian apabila makhluk hutan akan muncul dari tanah untuk menyerang kumpulan itu, yang membolehkan saya menyalurkan serangan angkasa saya. Saya mempunyai beberapa yang boleh saya gunakan, bersama-sama dengan Force sweep, yang mungkin mencederakan musuh di sekeliling dengan peluang untuk mengejutkan, dan serangan yang akan menghempas ke tanah, mengetuk musuh ke belakang.

Ini adalah kali pertama saya menggunakan The Old Republic, dan semuanya sudah biasa dan mudah diakses. Saya pasti mempunyai terlalu banyak kebolehan untuk mengekalkan jejak kerana baru dilancarkan ke permainan, namun dalam beberapa minit, saya tahu rantai kunci yang saya mahu manfaatkan untuk menjadi paling berkesan. Agak terlambat saya mendedahkan kemahiran saya yang lebih besar yang membolehkan saya melompat ke arah musuh dan menikam mereka, atau menarik mereka untuk beberapa tindakan pedang.

Apa yang sebenarnya menarik perhatian saya tiada kaitan dengan pertempuran, tetapi cara misi bermula. Skuad empat saya mendekati Master Oteg untuk mendapatkan cetakan kecil, dan semasa taklimat kami, kami masing-masing telah ditawarkan dengan jawapan yang sama sekali berbeza terhadap apa yang dinyatakan, yang diselesaikan secara rawak. Setakat demo SWTOR ini, dialog roda-lite ini adalah satu-satunya konvensyen BioWare yang boleh dilihat.

Sejujurnya, saya agak terpengaruh dengan pengalaman saya bersama SWTOR. Ia telah berada dalam radar saya sebagai MMO untuk membuat saya kembali bermain MMO, selepas meninggalkan World of Warcraft submit-Burning Crusade yang sangat ketagihan. Namun, sekarang setelah saya melaksanakannya, saya faham ia lebih mirip dengan WOW daripada yang saya fikirkan pada asalnya, yang tidak semestinya buruk, cuma bukan seperti yang saya jangkakan daripada RPG BioWare. Tanpa mengira jangkaan, apa yang saya lakukan adalah mengambil bahagian, menarik perhatian, dan mempunyai gabungan permainan yang tepat untuk mengekalkan saya daripada bosan semasa demo selama sejam. Dan sebagai peminat Star Wars, sudah pasti satu letupan untuk mengembara dengan blaster dan kuasa Force, dan bukan di dalam Star Wars Galaxies.

The Old Republic sememangnya permainan dalam talian yang turut mendapat perhatian saya, The Old Republic sememangnya permainan yang masih mendapat perhatian saya. Jika saya tidak menyedari apa-apa, ia adalah untuk memikirkan BioWare. Selain itu, beberapa orang bodoh bertekad untuk bertarung dengan saya sedangkan bersedia untuk orang lain, dan saya telah memilikinya sepenuhnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *